Kategorier
Apps iPhone Tips

AirDrop – SnapDrop

Overfor filer fra en device til en anden, kan til tider være en lidt bøvlet sag. Især hvis man lige vil dele noget mellem en Apple, Windows og Androide. De har deres egen delings protokoller, f.eks Apples AirDrop.
AirDrop er dog kun imellem Apple enheder.

Snapdrop

Men der er en løsning, den hedder Snapdrop. Snapdrop kan bruges hvis man vil dele billeder eller dokumenter mellem Apple og Windows/Androide. SnapDrop virker på sammen måde som AirDrop.

Snapdrop

Hvis man vil føre billeder eller dokumenter over trådløst skal man åbne en Safari på Sion enhed og en anden internet browser på den enhed man til dele med. Begge skal gå på siden https://snapdrop.net (Det kræver dog at enhederne er på samme WiFi netværk).

Når begger er på vil man kunne se enhederne. De for anonyme navne der står på skærmen.

Nu kan man enten trække det man vil dele ind det ikon/enhed man vil dele med. Eller man kan marker mange filer og vælge ikonet for at dele filerne. Modtageren får en besked om man vil modtage filerne.

På Apple enheder vil filerne ligge sig i overførte filer i iCloud som man folden i Arkiver

Share
Kategorier
iPhone Tips

Skærm Kopi

Kopi af det man lige ser på skærmen kender vi alle Det kan været et billede eller noget tekst. Og enten sender man det til en anden eller også gemmer man det til senere brug.
Det kan være at man beskær eller laver noget tekst på det inden man sender det.

Men måske ved du ikke dette lille triks. Tag en kopi af en hel side/artikel. Eller har du bare ikke lagt mærke til det. Men faktisk så tager din iPhone en kopi af hele artiklen fra en website, hvis du bare tager et skærm domp.

Hel siden – og se siden.

Når man har taget et skærmdomp kan man skifter til “hele siden” øverst i kopiholderen. Og det giver mulighed for at se hele siden overe i højre side. Her kan man også rulle op og ned på den kopieret side.
Man har også mulighed for at skrive/tegne på siden.

Vælger man at sende eller gemme siden gøres det i PDF format.

Et andet lille tip i forbindelse med at tage skærm kopier er at bruge tryk på bagsiden af iPhonen. På den måde slipper man for at skulle bruge knapperne i forbindelse med skærm kopi. Så skal man bare slå/trykke let, 2 gange på bagsiden af din iPhone

Indstillinger for bagside tryk

IndstillingerTilgængelighedBerøring.
Her skal man ned til “Tryk på bagsiden“, og ind i denne.
Vælg “Tryk to gange” og vælg skærm

Her efter skal man bare “daske” to gange på bagsiden af iPhonen for at tage et skærm kopi.

Share