Kategorier
iPhone Photo og redigering

Din tegnefilm.

Man kan let lave sen sjov indbydelse til vennerne, en fredags hilsen eller et lille blikfang til instagram. Det skaber et smil og lidt blikfang.

Og så er det altsammen er oprettet på iPhonen on fly. Det gælder bare om at have lidt fantasi og 3-4 apps. Så er der en tegne film med undertekster eller sjov gif, klar efter 5-10 min.

I den lille GIF her over hvor jeg inviter til Pizza har jeg bruget 4 forskellige apps. I den gif har jeg brugt disse apps, Bitmoji, SnapChat, Clips og Gif Toaster.
MEN man kan sagtens bruge færre og gøre det mere simpelt. Men jeg har valgt at jeg ville optræde som en tegneserie figur i en tegne film. Vil man bare sende et sjov film kan man jo bare hoppe på der hvor man syntes man kan overskue processen.

Min opskrift kommer her:

Bitmoji og SnapChat har jeg tidligere skrevet om her på sitet.

Jeg har starter med at hente og installer SnapChat. Det er et lille MMS/SMS lignede app. Alle under 25 kender det og bruger det til ALT. (SMS 6 MMS er så ut) Her opretter jeg mig en konto. Det er gratis.

Når der er gjort installer jeg Bitmoji appen. Med Bitmoji kan man opretter sin egen lille emoji figur. Og med lidt øvelse kan man få den til at ligne dig selv.

Her efter skal man knytte de 2 apps sammen. Derved er din Bitmoji tilgængelig i SnapChat.
Nu skulle man kunne se Bitmoji i SnapChat, hvis man vælger at sætte en emoji ind på et Snap.

Nu skal man bruge SnapChat til at optage en lille stump film. Hvis man ikke lige kender den nye funktion i SnapChat så:
Åbn SnapChat
Find det sted du bruge som baggrund.
Berør skærmen let i ca.1 sec, til der kommer en række
Vælg en Bitmoji animation.
Tilpas størrelsen på figuren (med 2 fingere)
Optag ved at holde optagknappen nede. (Husk at slip)

Vælg at gemme filmen

Nu skulle filmen ligge i Kamerarullen på din telefon.

Så det tid til at installer en anden lille app. Clips. Clips er en lille app der giver rigtig mange muligheder. Der er mulighed for at optage eller bruge allerede optaget video og lægge et filter over. Men kan tilføje stilbilleder, tekst og meget andet. Det kræver lidt øvelse at bruge appen, som så mange andre apps.

En hurtig gennem gang at interface, indstillingerne.

i midten er det image man vil arbejde med. Man henter image på en af de 3 måder der står lige under. Det kan være et FOTO, VIDEO eller fra BIBLIOTEK. vælger man foto eller video så tager man “nuet” og bruger iPhones kamera. Vælger man bibliotek vælger man fra sin kamerarulle.
Øverst har man filtre. Taleboblen giver mulighed for at få tilsat tekst. Filter giver mulighed for at ændre det image du har valgt til en tegnefilm. Stjerne giver mulighed for at sætte banner på imaget. Og slutligt T giver mulighed for overgange med tekst.

I den gif øverst her på sitet med pizza har jeg gjort følgende. Jeg havde jo allerede lavet en lille sekvens med min avatar fra Bitmoji i SnapChat. Den havde jeg gemt i kamerarullen.

  • Så nu åbner jeg min avatar film i Clips, ved at vælge bibliotek og filmen.
  • Så vælger jeg filter og tegnefilm.
  • Herefter vælger jeg taleboblen og “tale til tekst” (det er jo ikke nødvendigt hvis man ikke vil have under tekst)
  • Så starter man indstillingen ved at trykke og holde den røde knap “Hold for at optage”.
  • Og samtidigt med optagelsen speaker jeg den tekst jeg vil have på filmen.
  • Slip når man er færdig.
  • Nu kan man se at filmen er kommer nederst i billedet og her kan man så lige afspille det optagede.

(Man kan sætte flere film sammen men husk der skal være kort)

Når man er tilfreds gemmen man optagelsen ved at gem i højre hjerne.

Når man nu har sin lille tegnefilm med sig selv som avatar i hovedrollen, kan man jo “bare” sende den.

Men kan jo også lave filmen om til en lille animation, en gif. En gif vil afspille sig selv i en uendelighed og er god til en banner. Til det bruger kan man bruge en app der hedder Gif….. Gif Toaster har jeg tidligere skrevet om her på sitet.

I den Gif øverst her på site har jeg. Taget den færdige film fra Clips og åbnet den i Gif Toaster. For at få en glidende overgang har jeg benyttet skasen til at beskære filmen. Det er vigtigt at start og slutning ligner hinanden, da den jo skal kære i loop.

Det er bare det. God fornøjelse.

 

 

 

Share

Af David Schelin

Med stor interesse i IT og mobile enheder.
Har arbejdet med IT, IP-telefoni og mobile enheder.
Bruger tid på at fortæller om mobile enheder og løsninger.
"Vi bruger rigtig mange penge på enheder, som vi aldrig rigtig lære at bruge".
DIN DEVICE KAN - KAN DU..