Kategorier
iPhone Photo og redigering

GIF animering – det nye sort.

Animeret GIF

Sjovt som tingene gentager sig. Den gode gamle GIF animation er genopstået og er blevet HOT.

Gif_animation

Animeret GIF er en lang række små billeder som bliver afspillet som en lille film. Hver billede kan indholde info – tekst, farve eller billeder. Og når den så bliver afspillet kommer ens budskab frem.

Man kan lave sin egen GIF på sin device. Det findes flere gode apps til den slags som man kan bruge “on the fly”.

Tekst til GIF.

En lille god app med mange muligheder til at lave tekst til GIF er Legend
Den er meget let at bruge og giver så nogle gode muligheder. Desværre kan man ikke selv selv designe et layout. Men med 18 forskelige skabeloner kan de fleste lige klare sig.

MyiPhoneGoodies_GIF

Hvis man er lidt kreativ kan man det meste.
Legend giver mulighed for at skifte baggrund og tekst farve. Og som det ses herover, kan man også  animerer bagrund.

 

Tegn en GIF

Man kan også selv tegne en GIF fra bunden. Med AC kan du tegne en lille GIF. Men kan senere hvis der er det man vil sætte tekst til eller bare bruge den som den er.

I AC Animation Creator har man mulighed for at bruge flere farver og vælge billede størelse.

AC_GIF

AC giver rigtig mange muligheder for at få et godt resultat. det er dog en App der kræver lidt tålmodighed og at man lige bruger lidt tid på at lære der forskellige værktøjer.

Billeder til GIF

Med GIF Toaster kan man bruge billeder fra kamerarullen til at generer en animeret GIF. Man kan hvis man vil bruge både video og live Photo til at danne animationen. Ligesom man kan bruge fx. skærmdumps, Burst, Panorama og Timelapse.

Gif_toaster

Og lige som i de øvrige GIF editor kan man i GIF Toaster ændre frekvensen, størelse og andet. Når man først har taget/lavet sine billeder er det let at danne en animeret GIF.

 

EXTRA:

GIF er en gammel filtype, som er brugt til billeder der skulle være gennemsigtigt. GIF står for Graphics Interchange Format. Filen kan kun indeholde 256 farver, som er et meget lille farvespekter. 
Når man generer en animeret gif benytter man formatet gif89a som benytter Graphics Control Extension (GCE)  Gif kom til verden i 1989 og er siden blevet afløst af PNG som også kan vise gennemsigtighed og har et større farve spekter. Desuden fylder PNG mindre.

 

Share

Af David Schelin

Med stor interesse i IT og mobile enheder.
Har arbejdet med IT, IP-telefoni og mobile enheder.
Bruger tid på at fortæller om mobile enheder og løsninger.
"Vi bruger rigtig mange penge på enheder, som vi aldrig rigtig lære at bruge".
DIN DEVICE KAN - KAN DU..