Kategorier
iPhone

Backup, gendan – iPhone/iPad

Har du brug for en backup af dine enheder.

Ja er det korte svar.
Den skal man bruge hvis man har fået en ny iPhone. Eller hvis du har fået tabt/fået nakket den gamle iPhone. Det kunne også være at den bare ikke vil makke ret mere.
I sådan tilfælde er det jo en god ide at du har en sikkerheds kopi (backup) af den gamle telefon.

Der er 2 måder at tage en backup af enhederne på. Men kan bruge iTunes eller direkte fra din enhed. Og man kan vælge om backup’en skal ligge lokalt på din PC eller oppe i iCloud.

Hvis du bruger iTunes skal du tilslutte din iPhone til din PC/Mac og åbne iTunes. Det gør du ved USB kablet.
I højre side har du forhåbenligt en indholdindsigt.
(Hvis det ikke er tilfældet skal du først taste Ctrl +B for at få en nenu og der efter Crtl + Alt + S for at få indholdsindsigt).

Hvis din enhed og Mac/PC ikke har været brugt sammen før, skal de godkendes. Der kommer en lille dialogboks op på enheden og på PCen der beder dig om at godkende enhederne.


Du kan nu se din iPhone (navn) under enheder, i indholdsindsigt vinduet.

Men for at kunne tage en sikkerhedskopi skal du vælge den lille telefon ikon.

Herefter vil du se vinduet der hedder Sikkerhedskopi,.

Her kan du vælge enten at sikkerhedskopier til computerne eller iCloud.

Det skifter du ved at flytte klatten til “Sikkerhedskopier til iCloud” eller ændre til “Sikkerhedskopier til denne computer” og vælge Anvend nede i højre hjørne.
Herefter skal du højre klikke på din iPhones navn ude i indholdsindsigt, under enheder, og vælge “Sikkerhedskopier”, herefter vil en Sikkerhedskopi blive gemt på det vaægte sted.

Du kan vælge at sikre din sikkerhedskopi ved at krypter den. Så skal du skrive en kode, og HUSKE koden. Du skal nemlig først bruge den når du skal bruge sikkerhedskopien. Så alt efter hvad du har liggende og hvor du ligger din kopi, skal du krypterer.
Fx. hvis du ligger din sikkerhedskopi på din arbejdsPC, ville jeg krypter. Og ellers ikke.Men der er et spørgsmål hvor sikker du vil være.

når man skal reinstaller sin enhed skal man igen tilslutte sin enhed til PC/Mac. Vælge telefon ikonet og så vælge Sikkerhedskopier og gendan manuelt. Her efter skal du bare følge telefonen.

Vælger du at ligge sikkerhedskopien i iCloud vil du senere kunne reinstaller din enhed uden brug at PC eller Mac.. Det kræver at du har oprettet en iCloud konto der er knyttet til dit AppleID.

 

 

Share

Af David Schelin

Med stor interesse i IT og mobile enheder.
Har arbejdet med IT, IP-telefoni og mobile enheder.
Bruger tid på at fortæller om mobile enheder og løsninger.
"Vi bruger rigtig mange penge på enheder, som vi aldrig rigtig lære at bruge".
DIN DEVICE KAN - KAN DU..