Kategorier
Extra Gadget

Din mobil kan- kan du?

– mit liv på mobilen.

Jeg har i flere år haft et slogan der hedder, Din device kan, kan du.
Og så var det, at jeg kom til at tænke på hvor meget jeg brugte mobilen til. det tog kun et par minutter, inden jeg kom frem til, at jeg nok bruger den til alt. Her er et par eksempler på hvad jeg bruge min mobilentelefon til.

Når jeg tager billeder, bruger jeg mobilen. Jeg har den jo altid med.

Sony QX10
Men skal det være rigtig gode billeder, så bruger jeg en SONY qx10 linse, som klipses på mobilen. Så er mobilen forvandlet til en fuldblods digital kamera med Carl Zeiss lens og en 18.9-megapixel sensor. Bilederne ligger på et SD kort i fuldstørrelse og et komprimeret billede ligges på mobilen.

Mine billeder ligger jeg på Clashot, der videre sælger dem til diverse kunder i hele verden. Jeg får pengene på PayPal. Clashot køber KUN billeder der er taget på mobiltelefoner.

Alle billeder bliver beskåret, redigeret og reduceret på mobilen. Her benytter jeg Photoshop, Retouch, AntiCrop.

Når jeg skal se om vejret er til at gå ud i, bruger jeg NETATMO Weather Station. Her kan jeg på telefonen aflæse hvor varmt det er udenfor, luft fugtigheden, og meget mere.
Og de samme data har jeg for indedørs temperaturen. Her får jeg også luft fugtighed, luft kvalitet i CO2 og støj i db.
Oplysningerne kan trækkes ud og overfører til et regneark. Alle disse oplysninger et ALTID tilgængelige via telefonens App.

Hjemmet bliver overvåge af mine FoscamPro web kamera. De overvåger når vi ikke er hjemme. De tage billeder når der er noget der bevæger sig, og sende billederne til en mail eller server. Det er også muligt at se i real time.
Men inden ubuden gæster kommer ind fanger jeg den med et cam i haven.

I haven har jeg også opsat et VILDT kamera så jeg kan se dyreliver i haven hele døgnet rundt.

Kommer jeg sent hjem eller er ude/på ferie, kan jeg med min mobil tænde og slukke for lyset rundt om i huset. Til dette bruger jeg WeMo. På den måde sikre jeg mig at der ser beboet ud. Jeg overvejer at prøve Philips Hue, men der er kun en pærer. Men WeMo styrer man hele kontakten, og derved har mulighed for at tilslutte flere enheder på samme strøm kilde.

Min telefon holder også styr på min vægt. Det vil sige at når jeg vejer mig sender min FITBIT vægt data til min telefon og registrer disse. Så jeg hele tiden kan huske hvad jeg vejer og om vægten går op eller ned.

FITBIT og mobilen holder også styr på hvor meget jeg bevæger mig. Jeg kan hele tiden se hvor mange skridt jeg har gået. Hvor mange trapper jeg er løbet op af. Dag for dag eller uge for uge.

I byen bruger jeg EasyPark på mobilen, til at betale parkeringen med. Det gør at jeg ikke skal have småpenge eller kort med og at jeg KUN betaler for den tid jeg holder der. Men EasyPark kan jeg starte, forlænge og stoppe en parkering. Især det at kunne stoppe en parkering tjener jeg på. 😉

Mit PERIODEKORT fra DSB ligger også på mobilen. Lige som jeg kan se hvormeget jeg har tilbage på mit REJSEKORT. Ja selv BILLETTER køber jeg over mobilentelefonen.

Mine betalinger sker via MOBILEPAY når det er små beløb, på marked eller fra en person. Betaler jeg i foretninger og bruger mit forbrugsforeningskort bruger jeg MEEwallet. Så får jeg også mine procenter.
Hvis nogen vil betale med kort for en ydelse jeg har giver bruger jeg iZettle der ændre min mobil til en betalingsterminal. iZettle er den første i danmark der kan benytte ApplePay.
ALLE bank foretninger sker via mobilen.

Når jeg skal vise noget ude i byen, kan jeg sætte min OPTOMA mini projektor til mobilen og vise ALT på stor skærm. Denne kan jeg så også bruge når jeg skal se TV på storskærm.

Min mobiltelefon kan i nødstilfælde bruges som PC. Det gøres ved at sætte et VGA eller HDMI kabel mellem mobilen og en stor skærm og så bruge et Bluetooth tastatur. 

Alle mine dokumenter kan jeg nå via min Cloud. Hvad enten der er iCloud og Pages eller Word og OneDrive. Nogen foretrækker Dropbox eller Google dokuments.

Jeg bruger en FTP klient på telefonen til at hente og ligge filer op på en server.  Og jeg rediger min hjemmesider med HTML EGG på mobilen.
En del af mine oplæg og indlæg på mine BLOG’s skrives på mobilen.

Når jeg se TV, bruger jeg mobilen til at skifte kanaler. Via min GRUNDIG REMOTE kan jeg skifte kanaler. Fra denne App kan jeg også ligge en “huske liste”, så TV’et selv skifter eller begynder at optage, når et bestemt program starter.

Jeg benytter både AppleTV og CROMCAST til at stream film, billeder, musik over. Ligesom NETFLIX, YOUTUBE er en del af pakken.

Jeg benytter ligesom alle andre eBoks. Men jeg bruger også eBoks til at gemme personlige dokumenter, som skannes ind på mobilen.

Jeg har en App hvor i jeg har skabeloner liggende. Så via TEMPLATER, kan jeg sende SMS og MAIL’s med en forud defineret tekst. Sådan nogen som “jeg køre nu”, “jeg er på vej hjem, og er hjemme om 1 time”.

Lige som så mange andre så bruger jeg mail, kalender og SMS.
MEN her, er jeg så begyndt at bruge SIRI til at oprette kalender aftaler og ringe op for mig.
SIRI kan også åbne min mail, sende en mail som jeg dikterer, lige som SIRI også kan læse en mail op for mig hvis jeg køre bil. Mobilen er selvfølgelig tilsluttet en Jabra Cruiser så den er håndfri.

Jeg benytter mobil Appen PÅMINDELSER til at oprette indkøbslister og dele dem med andre. Men PÅMINDELSER kan også benyttes for at huske gentagende aftaler eller ting jeg skal huske at købe/gøre bestemte steder. Man kan nemlig sætte påmindelser til at bruge GPS, så den husker når man nu er i den vin foretning hvor man skulle huske at købe den gode vin.

Når jeg skal hjælpe kunder, venner og familie, bruger jeg TeamViewer og QuickSupport. Så kan jeg se hvad der sker på deres mobiler og hjælpe dem. Er der mange iPhones der skal sættes på på en bestemt måde bruger jeg Apple Configurator. (Dette kan især benyttes af firmaer der ønsker at holde deres mobiler opdatere og at alle skal have bestemte apps til rådighed.)

Jeg bruger mobilen til at styre min print og skanner.

Så jeg mener at jeg kan.
Jeg bruger min mobil til stort set alt. Hvad bruger I mobiltelefon til, jeg kommer gerne ud og underviser/kommer med ideer til hvad I kan bruge mobilen til.

Share