Kamera iOS

Det at få et sjovt billede i kassen er en balance imellem ide – tålmodighed – og teknik. Der er ikke noget man kommet liggende til..

Men heldigvis kan din iPhone hjælpe med noget af det tekniske.

 

iPhone kameraet har en masse funktioner som man ikke altid lige bruger. 

Når man først har fundet motivet, er der en del ting man kan gøre inden man skyder billedet for at sikre sig et godt resultat.

Først  skal man beslutte sig for hvilken type billede man vil have. Hvis det er til instagram kan man muligvis med det samme vælge kvadrat.

Styr lyset inden man tager billedet.
Man kan styre lyset for at få et rigtigt godt billede. Det skal man gøre hvis man taget et billede ind i en mørk port eller der er fuld sol på det motiv man vil tage. Men ved et lille touch på skærmen, kan man få et justering værktøj frem. Ud over skarpheden kan man også juster lyset. Det gøres ved st benytte den gule justeringsbaren, med sol symbolet, på skærmen.

Gå tæt på dit motiv.

Selv om iPhonen kan zoom ind på dit motiv, får man et meget bedre billedet hvis man går tæt på motivet. Zoom vil tit bare give billedet en masse uskarpheder i billedet. Så alt efter hvad man skal bruge billedet til bagefter så tænk over det.

Lås fokus. Når man er tæt på motivet kan det være en fordel at bruge AE-/AF-LÅS. Denne funktion gør at man låser fokus i billedet på et bestemt punkt.
Hold fingeren på de punkt i billedet på skærmen man ønsker at kameraet skal holde fokus på, og hold finderen der endtil der øverst kommer et AE-/AF-LÅS øverst på skærmen. Nu er fokus låst.  

Billede format. Normalt og frem til og med iOS11, har iPhone taget billeder med formatet JPG/JPEG. Som er det filformat flest billeder bliver taget med.
Og ikke et ondt ord om formatet/filtype. Men man skal bare vide at JPG/JPEG ændre billedet lidt. Det vil sige at billedet bliver komprimeret, altså tager man lidt fra billedet. Det gør man for at billedet ikke skal fylde så meget i GB på den enhed billedet gemmes på.
Man kan ændre denne indstilling og få lidt skarpere billeder.

Det gøres ved at slå HDR til øverst på skærmen i kameraet. MEN formatet er stadigvæk JPG..
I virkeligheden er det en billede serie.

Livefoto har vi tidliger beskrevet her på denne blok, så det kan man læse mere om her.

 

 

 

 

 

 

 

Share