Kategorier
Apps iPhone

Siri & Ikea rullegardin

Lidt Cowboy fiduser så man kan komme uden om at man ikke bruger Apple Home.

Share

Har du lige så mange andre købt Ikea rullegardiner i den tro at de kunne bruges sammen med Siri og Home. Så har du sikkert også fundet ud af at det kan de ikke. Men man kan alligevel få dem til at arbejde sammen med Siri.

Det krævet lige lidt cowboy triks og et lille hack.

Man kan nemlig få dem til at arbejde med Apple Genveje app.

Du skal først få dine Ikea rullegardiner hængt op. Og få den til at køre med Ikea’s app Home Smart. Det kræver at du har en Ikea bro/Gateway.
Her efter skal man hente appen Google Home. Her logger du på med en Google konto.
Nu kan man forbinde sin Ikea gateway med Google Home. Når du kan se rullegardinerne inde i Google Home appen er du klar til at hente en appen Google Assistenten. Det er Googles svar på Apples Siri.

Log på Google assistenten med samme Google konto som du brugte til Google Home. Nu kan du styre dine rullegardiner med stemme styring på Google Assistenten. Hold microfonen mede og sig “Hej Google Åben rullegardin til 70%” og gardinet vil kører en 3´die del ned. Hvis du bruger kommandoen “Okay Google Åben rullegardin” åbner de helt op.
Men man kan også bruge tastaturet. Så kan man skrive sine kommandoer til Google. Så skal man IKKE skrive “Hej Google”. Men man skal skrive Åbn rullegardin til 70%” og trykke på send. (skriv ikke “Åben” eller “Rullegardiner”, den forstår kun kommando Åbn og rullegardin.

Google Home & Google Assistent

Men det giver jo ikke kommandoer til Siri. SÅ..

Hvis man gerne vil kunne bruge Siri til at styre sine Ikea rullegardiner kan man som jeg skrev bruge et lille cowboy tricks. Man skal bruge Apple appen Genveje. Appen bruges normalt til at skrive/oprette små genveje til alt man gør mange gange om dagen.

Tricket er:
Skriv en komando til dine rullegardiner i Google Assistenten og send den. Når gardinet har udført den ønskede handling skal du åbne Apples Genveje.
Opret nu en ny genvej. Klik på + og tilføj en handling. Nu kommer der er række forslag op.

Apple Genveje

Rul ned til eller søg efter Assistent. Her vil du finde den kommando du lige gar sendt.
Vælg den
Giv genvejen et sigende kort navn, ved at trykke på de tre prikker. Det bliver til Siri kommandoen.
Gem og luk (man kan evt. gemme genvejen som en genvej på hjemme skærmen).

Og hvorfor skulle man så gerne ville lave genveje til rullegardiner eller bruge Siri.
Jo fordi man ikke kan gemme kommandoer i Google Assistenten. Man kan ikke en gang copy paste tidligere sendte kommendoer.
Og sider man et sted og gerne vil styrer sit rullegardin kan man bare trykke på genvejen. Det kunne f.eks. være at man ville lukke for solen

Og lige i skrivende stund er Ikea ved at sende en opdatering ud firmware 1.10.28 til deres gateway. Den skulle løse problemet, så man endeligt kan styre rullegardinerne fra Apple Home.

Share

Af David Schelin

Med stor interesse i IT og mobile enheder.
Har arbejdet med IT, IP-telefoni og mobile enheder.
Bruger tid på at fortæller om mobile enheder og løsninger.
"Vi bruger rigtig mange penge på enheder, som vi aldrig rigtig lære at bruge".
DIN DEVICE KAN - KAN DU..