Siri & Ikea rullegardin

Har du lige så mange andre købt Ikea rullegardiner i den tro at de kunne bruges sammen med Siri og Home. Så har du sikkert også fundet ud af at det kan de ikke. Men man kan alligevel få dem til at arbejde sammen med Siri.

Det krævet lige lidt cowboy triks og et lille hack.

Man kan nemlig få dem til at arbejde med Apple Genveje app.

Du skal først få dine Ikea rullegardiner hængt op. Og få den til at køre med Ikea’s app Home Smart. Det kræver at du har en Ikea bro/Gateway.
Her efter skal man hente appen Google Home. Her logger du på med en Google konto.
Nu kan man forbinde sin Ikea gateway med Google Home. Når du kan se rullegardinerne inde i Google Home appen er du klar til at hente en appen Google Assistenten. Det er Googles svar på Apples Siri.

Log på Google assistenten med samme Google konto som du brugte til Google Home. Nu kan du styre dine rullegardiner med stemme styring på Google Assistenten. Hold microfonen mede og sig “Hej Google Åben rullegardin til 70%” og gardinet vil kører en 3´die del ned. Hvis du bruger kommandoen “Okay Google Åben rullegardin” åbner de helt op.
Men man kan også bruge tastaturet. Så kan man skrive sine kommandoer til Google. Så skal man IKKE skrive “Hej Google”. Men man skal skrive Åbn rullegardin til 70%” og trykke på send. (skriv ikke “Åben” eller “Rullegardiner”, den forstår kun kommando Åbn og rullegardin.

Google Home & Google Assistent

Men det giver jo ikke kommandoer til Siri. SÅ..

Hvis man gerne vil kunne bruge Siri til at styre sine Ikea rullegardiner kan man som jeg skrev bruge et lille cowboy tricks. Man skal bruge Apple appen Genveje. Appen bruges normalt til at skrive/oprette små genveje til alt man gør mange gange om dagen.

Tricket er:
Skriv en komando til dine rullegardiner i Google Assistenten og send den. Når gardinet har udført den ønskede handling skal du åbne Apples Genveje.
Opret nu en ny genvej. Klik på + og tilføj en handling. Nu kommer der er række forslag op.

Apple Genveje

Rul ned til eller søg efter Assistent. Her vil du finde den kommando du lige gar sendt.
Vælg den
Giv genvejen et sigende kort navn, ved at trykke på de tre prikker. Det bliver til Siri kommandoen.
Gem og luk (man kan evt. gemme genvejen som en genvej på hjemme skærmen).

Og hvorfor skulle man så gerne ville lave genveje til rullegardiner eller bruge Siri.
Jo fordi man ikke kan gemme kommandoer i Google Assistenten. Man kan ikke en gang copy paste tidligere sendte kommendoer.
Og sider man et sted og gerne vil styrer sit rullegardin kan man bare trykke på genvejen. Det kunne f.eks. være at man ville lukke for solen

Og lige i skrivende stund er Ikea ved at sende en opdatering ud firmware 1.10.28 til deres gateway. Den skulle løse problemet, så man endeligt kan styre rullegardinerne fra Apple Home.

Share

Fitbit fejl

Med opdatering af Fitbit til iPhone i sidste måned er der sneget sig en fejl ind i den oversigt visningen af puls slag. Desværre er den IKKE blever rettet i den seneste opdatering af appen på tros af FitBit supporten kender til fejlen.
Jeg tror ikke at der er mange der har fundet den og den er nok af mere kosmetisk betydning en ren praktiks. Men hvis du bruger oversigten til at få et overblik over din puls en hel dag, passet tallene ikke.

FitBit bug

For at finde fejlen skal man gå ind i den visning af dags puls. Her skal man åbne en dags puls. Hvis man så ønsker at se et bestemt tidspunkt på dagen og få det “precis” puls på tidspunktet kan man sætte en finger på pulslinien.
Så vil man opleve at skaleringen viser forkerte tal.
Talene på grafen har en anden værdi end tabellen viser. Det er grafen der visen det korrekte tal Det ser ud til at fejlen kun er i den nedre register, så tallene passer ved høj puls.

Vi har haft dialog med fitbit men uden hel i første omgang. Så fejlen er både i ver: 3.0 og 2.95 Men Fitbit ver. 2.84 er fejlfri…

Fitbit supporten skriver om fejlen:

Thanks for letting us know about this issue. We’re aware of it, but may not be able to provide a fix in the immediate future. We’ll continue to monitor the situation, and keep our team informed of the impact to you and other customers. We understand that this isn’t the resolution you’re hoping for, but rest assured we’re always working to improve our products.”

Så vi må håbe at de får det rettet..

Share

Genveje – Shortcut – Siri

Med iOS12 er der kommet flere muligheder for at automatiserer funktioner man tit gør. Det kan både afvikler med og uden Siri. Og dine egne genveje kan afvikles og tilføjes i Widgets.

For eksempel kan man lave en genvej som man vil aktiviter når man er på vej hjem. Den kunne for eksempel indeholde:
– sender en SMS til kæresten, men besked om at man nu starter turen hjemad.
– åbne sin navigation der viser den korter vej og trafikoplysninger.
– åbne en playliste, Podcasts eller lydbog.
Alt samme med et ord eller tryk på en genvej. Læs mere om Genveje her

Share

iPhone som måle bånd.

iOS12 er kommet med en ny App “Måle” som kan måle objekter. Den ny app Measure/Måle er med i opdateringen til iOS12, default.

Apple’s iOS12 bruger AR (Augmented Reality) til denne opgave. Det gør, at man med iPhone/iPad’s kamera kan måle flader, både vandret og lodret. Og målene kan derefter gemmes. Læs mere her..

Share

Samarbejde med Noter – Cooperation

Med Noter kan man samarbejde om et lille skriv ved at dele Noter.

Det er rimeligt let og alle kan være med. Der eneste det kræver er at man bruger Apple’s Noter.
App/programmet Noter, ligger på iPhone/iPad/Mac. Men du kan også bruge Noter i iCloud. Så har man adgang til iCloud fra sin PC kan og logger på med sit AppleID, man være med på en deler.

Start med at åbne Noter.
Åben en ny Note eller den Note du vil dele
Er det en ny Note start med at give det en sigende overskrift.
Vælg det lille dele ikon med profil på. Den ligger øverst på iPhoneskærmen ved siden af dele ikonet.
(Man kan ikke dele en tom Note)

Læs mere her

Share

Recrop, – new AntiCrop

NU kom der en opdatering, langt om længe. Og denne gang er det ikke en iOS opdatering men til en app. Og ja det kommer der så tit men denne har været 1/2 år under vejs.

Det var flere apps der ikke virkede da vi opdaterede til iOS11. Årsagen var at man nu køre ren 64bit. Det skete også for en af mine ynglings apps AntiCrop, som kunne forøge lærede (Canvas), der gør at man kan “øge” et allerede taget billede. AntiCrop er tidligere beskrevet her på My iPhone Goodies

Appen har nu skiftet navn, logo og har fået lidt flere muligheder. Nu hedder den Recrop Men arbejder på samme måde.

Læs mere her

Share