Kategorier
Extra Gadget iPhone Programmer

Digitalt hjem – WeMo

Vi har tidligere omtalt Philips Hue og deres Bridge.

Men en anden spiller på markedet er WeMo, som jeg tidligere har skrevet i Din mobil kan, kan du, om her på bloggen. Som man kan bruge til at styre “stikkontakter” med, eller det der sidder i stikkontakten.

Og lige som Philip kan man styrre det fra sin mobile enhed, iPad/iPhone og Winodws/androide enheder. Dog er der den forskel på de to systemer, som begge køre over internettet hjemmes wifi, at wimo enhederne optræder som selvstændige enheder med egen IP adresse.

Det vil sige at de ikke behøver at bruger en Bridge. Men vil man også kunne dæmpe lys m.m. skal man have en WeMo Link. Så kan kam få WeMo til at arbejde sammen men OSRAM pærer på samme måde som Philips Hue.

Men her vil vi i første omgang kun beskæftige os med stikkontakterne.
WiMo Switch har man kunne anskaffe sig meget længe, det vil sige de sidste 5-7 år. Og er hele tiden blevet videre udviklet.

Selve installationen er ret simpel. Man sætter switch i stikkontakten og så opretter switch et wifi. Man installer WeMo App på sin enhed. Derefter skal man søge efter det WIFi som WiMo Switch har oprettet.
Når de to enheder har fundet hinanden, Åbner man WeMo App, og følger vejledningen.

Herefter vil din Switch kommer frem i Appen.

WeMo_Switch_01

Man kan som her sætte egne billeder ind af de ting man styrer med kontakten.

WeMo giver også brugeren lov til at oprette regler/handlinger, som automatiser det der skal – når – ??

WeMo:Switch_02

Det kan være regler der tænder/slukker stikkontakten på et bestemt klokke slet, eller når man kommer hjem. WeMo kan også fås med en bevægelses følger der kan mærke bevægelser i er rum.
Når den registrer en bevægelses i det pågældende område sender den et signal.
Det kan man så bruge i sine regler, for eksempel at tænde et kontakt der evt er tilsluttet en lampe. Ligesom man også kan lave en regel der gør at man kan få tilsendt en besked, om at nu er der aktivitet et bestemt sted i sit hjem/kontor.

WeMo_3

Og selvfølge kan man styrer det fra sin enhed, selv om man er ude i den virkelig verden. Så kommer man sent hjem eller er på ferie kan man tænd/sluk lys. Kan da også bruges til at tænde for el varmen i et sommer hus, m.m.

 

Share

Af David Schelin

Med stor interesse i IT og mobile enheder.
Har arbejdet med IT, IP-telefoni og mobile enheder.
Bruger tid på at fortæller om mobile enheder og løsninger.
"Vi bruger rigtig mange penge på enheder, som vi aldrig rigtig lære at bruge".
DIN DEVICE KAN - KAN DU..